Hoe minder jeugdzorgPlus hoe beter!

In StroomOP, de podcast voor steeds betere jeugdhulp, gaan we op zoek naar hoe we kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen geven, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. Ook willen we leren wat ervoor nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In aflevering 1. Via Jeugd medewerker Joost Richards.

I

Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter

Kinderen en jongeren moeten zo thuis mogelijk opgroeien

Hoe ontredderd, boos of onaangepast jongeren zich ook gedragen, ze horen niet achter gesloten deuren. De beste JeugdzorgPlus is een JeugdzorgPlus die niet meer bestaat, vinden Suzan Terweij (Parlan) en Joost Richards (Via Jeugd). Kleinschalig wonen of een behandelbus voor de voordeur zijn betere opties. En wat morgen al beter kan: zet in op relationele veiligheid, laat de controle los, durf te verliezen.

De podcast wordt gemaakt door StroomOP samen met BGZJ (Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd, het samenwerkingsverband van Jeugdzorg Nederland, de Nederlandse ggz, VGN en VOBC) in aanloop naar de StroomOPloop op 10 december a.s, het hybride congres voor jeugdhulpprofessionals die verder willen kijken en dieper willen graven om de jeugdhulp te verbeteren. Meer info over dit congres vind je op via de website van bgzj.nl.

 

De podcasts zijn te beluisteren via de website van BGZJ en daarnaast via Spotify, Apple Podcasts en Google.